GASZTRO │ OREO sajttorta

Azt hiszem már senkinek nem kell bemutatni, mi is az az OREO keksz. Csokis, krémes és finom. Az interneten számtalan recept található, melynek főszereplője az Oreo. Februárban apukám születésnapjára készítettem először OREO sajttortát, ami valami tökéletesre sikerült. Most megosztom veletek a receptjét.

2015-02-27 18.03.30

Hozzávalók (24-26 cm-es tortaformában):
200 g OREO keksz, 120 g vaj, 500 g Mascarpone, 300 ml tejszín, 150 g porcukor, vanília aroma, esetleg egy citrom reszelt héja

Díszítésnek: darabokra morzsolt OREO keksz ízlés szerint

Elkészítés:

A torta alapja: porrá darálom a 200 g OREO kekszet, majd alaposan összekeverem az olvasztott vajjal. Ezt a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm. Ezután pedig hűtőbe teszem.

A krém: a habtejszínt robotgép segítségével kemény habbá verem. A krémsajtot összekeverem a cukorral és vanília aromával. Ezután óvatosan összekeverem az elkészült masszát a habbal. A kész krémet eloszlatom a kekszes alapon, majd a tetejére szórom a darabokra morzsolt kekszet. Ezután pedig 5-6 órára hűtőbe teszem. Ennyi hűtés után pedig szeletelve tálalom.

Az én első tortám gyönyörűen egybe maradt 7-8 óra hűtés után. A következő próbálkozások sajnos nem sikerültek ilyen jól, ugyanis a krém nagyon folyós volt, így nem lehetett leválasztani a tortaforma oldalát. De nem kell aggódni, kiskanállal kanalazgatva is ugyan olyan finom. :)

Ti szeretitek a különleges édességeket?

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s