GASZTRO │ Boszorkány ujj süti HALLOWEEN-re

Halloween estére egy gyors last minute receptet hoztam Nektek, méghozzá véres boszorkány ujjakhoz. Az előbb végeztem, még gőzölög. :) Ez a recept nagyon gyors és egyszerű, valamint bármilyen formában és ízesítésben elkészíthető, akár kifli, akár rolád formába, csokiba mártva.

halloween
A hozzávalók a következők:

25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg kókusz reszelék, 2 evőkanál. tejföl, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor

1hozzávalók
Egy nagy tálba összeborítjuk a hozzávalókat, a margarint kissé felmelegítjük, majd az is mehet a kupacba. Kézzel összedolgozzuk cipó formában. Egy fél órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kis darabokat kicsípve a tésztából kb. 5 cm hosszú roládot gyúrunk a két tenyerünk segítségével.

2
A képen látható módon formázzuk őket, majd késsel vagy fogpiszkálóval az ujjak ráncait is kialakítjuk. A köröm részére fél vagy egész mandulát is rakhatunk. (A képen szereplő ujjacskák az első adagomról készültek, amik eléggé pufikra sültek, így célszerűbb vékonyabbra hagyni a tésztát, a még élethűbb ujjak eléréséhez.)

4
Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük őket közepes hőfokon. Többször érdemes kivenni és megnézni a sütik alját, mert ha már az megpirult, nem érdemes tovább sütni őket. Nálam is keletkeztek néger ujjacskák. :)

6
A véres hatást egy piros színű lekvárral próbáltam elérni, de ételszínezővel valószínűleg többre mentem volna. Némelyik ujjról sajnos lepottyant a mandula, így azt lekvárral rögzítettem. De talán így még rémisztőbb, na meg perce viccesebb is lett a végeredmény. :)

7

Anya, köszi a segítséget! Puszillak :D

HAPPY HALLOWEEN! :)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s