DIY │ Halloween tök papírból

Közeleg a Halloween, így arra gondoltam, hogy hozok egy kis vidámságot a blogra Halloween-i tök formájában. Ez a tök most papírból fog készülni, és noha mécsest sem célszerű bele rakni, akkor is mosolyt fog csalni az arcunkra.

halloween

Mi is az a Halloween?

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep.  Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében “léteztek”. Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba. Kétségtelenül a legismertebb jelképe Halloween-nek a faragott töklámpás. (forrás: Edenkert)

Most pedig a lépések:

IMG_4195
Amire szükségünk lesz: 2 db A/4 narancssárga karton, 1 kis darab zöld és fekete karton, olló, ragasztó és szike. Nagyjából 2 cm széles csíkokat vágunk a vízszintes A/4-es narancssárga kartonból, szükségünk van mindkét papírra. Nagyjából 25-30 csík lesz belőle.

IMG_4204
Ezután az egyik végén összeragasztjuk őket a következő képen látható módon. A biztos tartás érdekében én egy tűzőgéppel összekapcsoztam a papírcsíkokat.

IMG_4207
Majd fokhagyma gerezdhez hasonló formában összeragasztjuk és kapcsozzuk őket alul és felül is.

IMG_4210
A kész tökre most ragasztjuk fel a szemét, esetleg az orrát, és a száját. A szemének és az orrának egy kisebb háromszög forma tökéletesen megfelel, a száját tetszésnek megfelelően kialakítjuk.

IMG_4212
A tök tetejére a természetesség érdekében kivágunk egy szabálytalan formát a zöld kartonból, valamint három fél cm széles csíkot, amit óvatosan csiga formában behajtunk az egyik felén.

IMG_4216
A másik felén pedig összeragasztjuk a három csíkot, majd a kivágott forma közepére vágott csíkba ragasztjuk.

IMG_4219
Ezután pedig felragasztjuk az elkészült szemeket, szájat és tökfedőt.

És tádámm:

hmmmdjdfhgdddd

HAPPY HALLOWEEN! ;)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s