VÁSÁRLÁS KÍNÁBÓL (ebay.com) I.

Itt a következő online vásárlós bejegyzés, amely most az ebay-ről fog szólni. A poszt címe kicsit megtévesztő, mivel erről az oldalról Kínán kívül, más országokból is van lehetőség a rendelésre, mint pl. Németország, Franciaorszag vagy éppen az Egyesült Királyság. Számomra az ebay oldala sokkal áttekinthetőbb, mint némelyik külföldi rendelős oldal, azonban itt is észnél kell lenni vásárláskor, valamint nem árt egy kis angol tudás sem a rendelés lebonyolításához.

m

Célszerű előre regisztrálni a honlapra, majd ezután elkezdeni vásárolni. A kezdő oldalon a kereső mezőbe angol nyelven tudunk rákeresni a termékekre, majd miután elénk tárul a lista, célszerű beállítani egy két opciót. Jobb esetben az oldal rögtön felajánlja, hogy állítsuk be országunkat, valamint az irányítószámunkat. Ezután pedig a BUY IT NOW opciót állítsuk be, mivel az oldalon licitálásra is van lehetőség, így célszerű az azonnal vásárolható termékek között nézelődni. Utolsó sorban pedig a listában felsorolt termékek árait tudjuk a kedvünk szerint állítani. Én mindig a PRICE + SHIPPING: LOWEST FIRST opciót választom, mivel így mindig a legolcsóbb terméket helyezi az első sorba.

capture-20140531-135128
Miután kiválasztottuk a rendelni kívánt árut, a következő oldalon beállíthatjuk a termék specifikációt, mint például szín, méret, stb. Részletesen találunk leírást a posta költségéről (ha éppen van), valamint a termék megérkezésének várható időtartamáról. Az eladó értékelését is láthatjuk, százalékban, melyet a többi vásárló véleménye alapján kapott. A BUY IT NOW gombbal tudjuk megvásárolni a terméket. Ezután meg kell erősítenünk a következő oldalon, a COMMIT TO BUY gombbal. Ezután pedig már csak a fizetés jön. A PAY NOW gombbal tudjuk kifizetni a terméket.

Az ebayen való vásárláshoz szükségünk van PAY PAL számlára, melyet interneten tudunk regisztrálni, bankkártyánk segítségével. Ez úgy mond egy online számla, mely a bankszámlánkhoz fér hozzá.

címes
A regisztrációnál megadott postázási címünk jelenik meg a SHIP TO felirat alatt, melyet fizetés előtt még változtathatunk. Általában dollárban kapjuk meg a vásárlás összegét, majd az alatta lévő CONTINUE gombra kattintva, a következő oldalon be kell jelentkeznünk a PAY PAL felhasználó nevünkkel. A többit a rendszer már rendezi is. Email-ben jön egy levél a vásárlásról, ezután pedig már csak a postást kell várnunk.

A szállítási idő itt is kb 15-60 nap. Nagyon változó, van hogy két hét alatt megérkezik egy csomag, van hogy alig akar ideérni 2 hónap alatt. Viszont az eladók nagyon korrektek, a kapcsolatot velük bármikor fel lehet venni, és készséggel állnak rendelkezésünkre. Amint megérkezett a termék, véleményezhetjük mind a terméket, mind a szállítási időt, mind pedig az eladót.

Én nyugodt szívvel ajánlom ezt az oldalt, csalódni még nem csalódtam benne.

Ti szoktak rendelni külföldről?

Reklámok

VÁSÁRLÁS KÍNÁBÓL (ebay.com) I.” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én szoktam vásárolni ebay-en, de az angol oldalon, így angol fontban kapom az árat. Nekem bejött, bátran ajánlom másnak is. :) Ellenben, ha valami olcsó, az nem jelenti azt, hogy a postaköltséggel is az marad. Érdemes mérlegelni, mert van amikor a postaköltség 3x annyiba kerül, mint a termék. :(

    • Az angol oldalt en meg nem probaltam, azt hiszem ott a termekek is dragabbak. En csak ingyenes postakoltseggel rendelek, csak igy eri meg. De az teny, hogy ez egy jo dolog! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s