SZOLÁRIUM │ Barnulj okosan!

Erre a hideg és esős időre tekintettel ma a szolárium helyes használatáról, előnyeiről, hátrányairól olvashattok. A nyár közeledtével mindenki szép, egyenletes barnaságot szeretne elérni pillanatok alatt. Pedig a szoláriumozás nem ilyen egyszerű és gyors folyamat.

Forrás: tumblr

Forrás: tumblr

Télen kifejezetten jót tesz a testnek, ha egy kis UV-fényhez jut, mivel az fokozza a D-vitamin termelődését a szervezetben, tavasszal pedig felkészíti a bőrt a Nap általi intenzív sugárzásra. A szoláriumnak jótékony hatásai is lehetnek, sok esetben orvosi utasításra is használható, mivel enyhíti az ekcéma/pikkelysömör tüneteit, valamint nyugtató hatással van az idegrendszerre is.

Azonban vannak hátrányai is a szolárium használatának. Az UV-fény hatására a bőrünk kiszáradhat, ez pedig elindíthatja a bőr öregedési folyamatát. Valamint minimális rákkeltő hatása is van sajnos a szoláriumozásnak. Érzékeny, vagy fehérebb bőrűeknek, valamint több/nagyobb anyajegy és szeplő esetén kimondottan káros. Ilyen esetekben érdemes kikérnünk bőrgyógyász véleményét!

A szoláriumozás jelszava a mértékletesség. A saját bőrtípusunknak megfelelő időt kell eltöltenünk UV-fény alatt.Valamint két szoláriumozás között minimum 48 órának el kell telnie, hogy a bőrünk regenerálódni tudjon. Fokozatosan kell emelni a szoláriumgépekben eltöltött időt, hogy a bőr hozzátudjon szokni az őt ért sugarakhoz. Valamint ezáltal megelőzhető a leégés veszélye.

Néhány dolgot azonban szükséges betartani az egészségünk és bőrünk állapotának megőrzéséért, ilyen például a smink és az ékszerek eltávolítása, valamint a szemünk védelme. A smink és ékszer az UV-fény hatására beleéghet a bőrbe, ami komoly következményekkel járhat. A szemünket pedig egy speciális szemvédővel óvhatjuk meg. És még egy fontos dolog: szoláriumozás után pótolni kell az elvesztett folyadékot, ivóvíz formájában.

Reméljük hamarosan ide ér a nyár, és már csak Nap által kibocsájtott sugarak barnítják a bőrünket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s