VÁSÁRLÁS KÍNÁBÓL (aliexpress.com)

Ma egy érdekes cikket hoztam el Nektek, ami egy kicsit el tér a blog eredeti témájától, de viszont nagyon hasznos lehet. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki rendelt az internetről, azonban amikor külföldi rendelésről van szó, megijedünk. Pedig nincs ok az aggodalomra.

Rengeteg vásárlós honlapot találhatunk az interneten, amelyről főként kínai termékeket rendelhetünk. Talán a legismertebb, az EBAY, bár ehhez az oldalhoz szükségünk van PAYPAL számlára. (Erről később olvashattok nálam.)

A számomra második számú kínai rendelős oldal, a http://www.aliexpress.com. Elsőre bonyolultnak tűnik a vásárlás folyamata, főleg, mivel nincs magyar nyelv az oldalon, de egy kisebb angol tudással, már ellehet boldogulni. A keresőbe angolul kell beírnunk a keresni kívánt terméket, majd célszerű beállítani az ingyenes postaköltséget, azaz a FREE SHIPPING rublikára kell kattintani. Érdemes továbbá az 1 PIECE ONLY opciót is beállítani, mivel ezen az oldalon megadott mennyiség vásárlása után tudunk rendelni, azonban bizonyos eladók darabra is értékesítik a termékeiket.

capture-20140512-113053
A termék kiválasztása után a vásárlás, azaz a  BUY NOW gombra kattintva, rögtön megvehetjük az árút. A vásárlás gombra kattintva egy másik oldalra irányítanak minket, ahol a szállítási címünket kell beállítani, arra is figyelve, hogy az országot is feltüntessük. Majd alul a PLACE ORDER gombra kattintva eljutunk a fizetéshez. Amire figyelni kell, hogy az árak dollárban vannak megadva, de a google segítségével könnyen meglehet határozni a körülbelüli árát a termékeknek, pl.: $4.99 in huf a google keresőjébe, majd az remekül megadja az értéket forintban.

Ezen az oldalon kiválaszthatjuk, hogy milyen bankkártyával szeretnénk kiegyenlíteni a számlánkat. Én MasterCard kártyával szoktam vásárolni, így annak a folyamatát leírom Nektek! A következő kitöltendő sorok fognak megjelenni:

Névtelen

Az első két rublikába a kereszt és vezetéknevet kell írni. A másodikba a kártya első oldalán található kártyaszámot. A harmadik lépés a kártya lejárati dátuma, HÓ/ÉV. Majd a kártya hátoldalán található biztonsági kód utolsó 3 számjegyét kell beírni.

Ezután a PAY MAY ORDER gombra kell kattintani. Majd email-ben megerősítés jön a rendelésről. A szállítás időtartalma változó, de mivel Kínából érkezik a csomag, 15-60 nap szükséges a megérkezéséhez.

Sokan félnek emiatt vásárolni, hogy vajon megérkezik e a csomag. Az én több tucat rendelésemből talán egy volt, ami nem érkezett meg. Ha viszont hibásan érkezne a termék, vagy rosszat küldött volna az eladó, üzenetben fel lehet venni vele a kapcsolatot. A kínai eladók nagyon készségesek az oldalon.

SAM_9145

Ilyen csomag érkezik

Nekem nem olyan régen a tablet tokom sérültem érkezett meg. Írtam az eladónak, és gond nélkül újra küldte a terméket, ami még hamarabb meg is érkezett, mint az előző. A terméket nem kellet újra kifizetnem, így tényleg nagyon megvoltam velük elégedve.

Szerintem megéri így vásárolni, mivel jóval olcsóbban juthatunk hozzá bizonyos termékekhez.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s