GASZTRO │ Gyors kakaós csiga

Szeretem a gyors ételeket, nem szeretek órákig várni egy sütire, így mindig gyorsan elkészíthető süteményekre keresek rá, ha valami finomat szeretnék enni. Egy gasztro blogon találtam ezt a remek kakaós csiga receptet. Kelesztés nélküli, mivel túró kell a tésztájában. Nagyon finom és omlós lesz ha nem sütjük sötétre.

Hozzávalók a tésztájához:
– 25 dkg túró
– 25 dkg sima liszt
– fél dl tej
– 5 evőkanál olaj
– 10 dkg porcukor
– csipet só
– fél csomag sütőpor

Töltelékhez:
– kb. 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
– 4 evőkanál porcukor
– 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítése:
Mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Kézzel dolgozom bele a sütőporral és  sóval elkevert lisztet. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem. A kakaós porcukor keveréket rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm, nem túl pirosra, mert így lesz igazán finom ás puha.

Kép

Nyamiiiiii!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s